FinansiraEU
cbc-mne-alb logo

Skills for Jobs Albania – Montenegro

REZULTATI JAVNOG POZIVA NEZAPOSLENIM MLADIM OSOBAMA (15-29 GODINA) I ŽENAMA ZA BESPLATNU OBUKU ZA LICENCIRANOG TURISTIČKOG VODIČA

REZULTATI JAVNOG POZIVA NEZAPOSLENIM MLADIM OSOBAMA (15-29 GODINA) I ŽENAMA ZA BESPLATNU OBUKU ZA LICENCIRANOG TURISTIČKOG VODIČA

Lista selektovanih polaznika za besplatnu obuku za licenciranog turističkog vodiča
Blog Details
26.01.2024
  • Slike: 0
  • Fajlovi: 0
Privredna komora Crne Gore i Biznis start-up centar Bar za potrebe projekta “Skills for Sustainable Employment and Inclusive Economic Growth of Cross-Border Region of Albania and Montenegro – Skills for Jobs Albania – Montenegro” raspisali su: Javni poziv nezaposlenim mladim osobama (15-29 godina) i ženama za besplatnu obuku za licenciranog turističkog vodiča.

Obuka će se sprovesti na Fakultetu za turizam i biznis u Budvi, koji je licencirana ustanova u Crnoj Gori za obuku turističkih vodiča/kinja. Program obuke će se vršiti u skladu sa Programom obrazovanja za osposobljavanje za zanimanje turistički vodič/kinja, a namijenjena je kandidatima iz opština: Podgorica, Tuzi, Danilovgrad, Budva, Bar, Ulcinj i Cetinje.

Ciljna grupa su  nezaposlene mlade osobe (15-30 godina ) i žene kojima nedostaju praktična znanja i vještine da bi postali konkurentni na tržištu rada za djelatnost turizma.  Po završetku ovog kursa, kandidati će biti spremni da obavljaju sljedeće poslove: turistički vodič/kinja, turistički pratilac, vlasnik i menadžer agencije za turističko vođenje, organizator izleta itd.

Obuka će biti realizovana za ukupno 5 polaznika/ca, a finansiraće je Privredna komora Crne Gore kroz projekat “Vještine za održivo zapošljavanje i inkluzivni ekonomski rast prekograničnog područja Albanije i Crne Gore – Vještine za posao Albanija-Crna Gora”.

Odabranim kandidatima će biti pokriveni troškovi putovanja za kurs u Budvi.

Takođe, kandidati koji steknu licencu za zvanje turističkog vodiča/kinje, imaće priliku za jednodnevnu posjetu gradu u prekograničnoj oblasti sa ciljem sticanja uvida u iskustva svojih kolega u Albaniji i ovi troškovi su pokriveni projektom.

Kurs počinje u februaru 2024. godine, a o tačnom datumu početka kursa polaznici će biti naknadno obaviješteni.

U nastavku nalazi se lista selektovanih polaznika za besplatnu obuku za licenciranog turističkog vodiča

1. Matija Krunić, Podgorica

2. Sanda Trifunović, Podgorica

3. Zoraida Kaluđerović, Budva

4. Jovana Perunović, Podgorica

Sekcija sa Fajlovima

  • Trenutno nema dostupnih fajlova

Imaš neko pitanje?

Posjeti naša najčešća pitanja ili nas kontaktiraj - tu smo za sve informacije 😊

Pratite nas na društvenim mrežama

Povežimo se i na društvenim mrežama